4 prangende vragen (en antwoorden) over overstappen van energieleverancier

Overstappen Energie

Vele mensen stappen eens per jaar of per twee jaar over naar een andere leverancier van stroom en gas. Overstappen van energie leverancier loont zich namelijk bijna altijd. Dit omdat je bij een andere leverancier vaak van lagere tarieven kunt profiteren en omdat leveranciers niet zelden cadeaus geven aan nieuwe klanten en afnemers. Als je nog nooit bent overgestapt heb je over een dergelijke switch waarschijnlijk nog wel wat vragen. Hieronder worden daarom vier van de meest gestelde vragen over dit thema gesteld en beantwoord.

Voor welke leverancier kun je het best gaan?

Het is op voorhand niet te zeggen voor welke energieleverancier je het best kunt kiezen. Wel is hier op een makkelijke manier achter te komen. Er zijn namelijk buitengewoon handige websites waar je de kosten en voordelen per leverancier overzichtelijk kunt inzien. Dergelijke sites geven je dus uiterst betrouwbare adviezen hierover.

Hoe zit het met cadeaus en cashbacks?

Veel leveranciers proberen klanten te verleiden om over te stappen door ze welkomstbonussen (cashbacks) en cadeaus aan te bieden. Als het hierbij om een cadeau gaat, gaat het meestal om een fysiek product. Bij een welkomstcadeau in de vorm van een geldbedrag moet je erop rekenen dat dit bedrag wordt verrekend bij je eerste jaarafrekening.

Overstappen Energie

Wie betaalt een eventuele boete bij contractbreuk?

Soms mag je om contractuele redenen eigenlijk niet vertrekken bij je huidige energieleverancier. Doe je dit wel, dan wordt er namelijk een boete opgelegd. Nu zijn er talrijke leveranciers die bereid zijn deze boete te betalen als je naar hen overstapt. Raadzaam is dus indien nodig een leverancier te vinden die deze geste aanbiedt.

Moet je rekening houden met een opzegtermijn?

Over het algemeen geldt voor het opzeggen van een huidig energiecontract de opzegtermijn van één maand. Zeg je dus vandaag je contract op, dan kun je op z’n vroegst over een maand energie afnemen van je nieuwe leverancier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *