Geld naar het buitenland overmaken

geld naar het buitenland

Eigenlijk zou je niet verwachten dat het duur is, maar geld overmaken naar het buitenland kan best prijzig zijn. Voornamelijk via een geldkantoor of bank. Gelukkig zijn er goedkopere en makkelijkere manieren om geld over te maken via een internet service.

De meest voordelige manier om geld over te maken naar het buitenland is gebruik maken van een creditcard of iDeal. Via een internetservice is dit een stuk goedkoper dan via een geldkantoor of een fysiek gevestigde bank als ING of Rabobank. De voornaamste reden hiervoor is dat internet services andere, voordelige afspraken hebben met internationale banken. De kosten worden bepaald door de manier van het overmaken, zo is er een eurobetaling en wereld betaling. Het verschil is dat de Eurobetaling, de naam zegt het al: in Euro’s is. Hierdoor blijven de kosten nihil. Een wereldbetaling kenmerkt zich door de betaling in vreemde valuta en naar een land buiten de EU. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger.

Overmaken naar het buitenland

Het overmaken naar het buitenland kan kosteloos wanneer je iemand zijn IBAN of BIC code hebt. Wanneer er geen sprake is van een van de twee, of die niet kan achterhalen is het verstandig om te kiezen voor een internet service wanneer je geld naar het buitenland overmaakt. 

geld naar het buitenland

Kun je met PayPal ook geld overmaken naar het buitenland?

Naast dat Bankr een lijst heeft met de beste internet services raadde ze ook PayPal aan. PayPal biedt de mogelijkheid om een rekening online te openen met een email. Eenmaal geopend, moet je een creditcard en bankrekening koppelen. Als je geld wilt overmaken kan dat eenvoudig, je hebt niet het rekeningnummer nodig, maar slechts de email. Wel betaal je extra voor de wisselkoers en wordt er een klein percentage berekend voor het overboeken.

Er zijn verschillende manieren om geld over te maken naar het buitenland, binnen de EU is het kosteloos. Buiten de EU loop je al snel tegen kosten aan, echter zitten er grote verschillen in de kosten die de internet service vraagt. Dus lees goed de voorwaarde en vergelijk die met elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *