Soms is geld lenen niet de oplossing

Man holding big stack of US paper currency by safety deposit boxes. Focus on money

In Nederland kun je relatief eenvoudig geld lenen. Maar het lenen van geld is lang niet altijd een goede oplossing. Je hebt te maken met allerlei soorten regelingen en moet de betaalverplichting van een lening natuurlijk nauwlettend nakomen. Anders kom je na een tijdje in de problemen. 

Helaas is het in problemen komen voor jongeren vaak realiteit. Omdat deze groep geen vast inkomen hebben of de kans op werk om de lening te kunnen betalen onzeker is. Zo zorgen leningen vaak voor een gesprek van de dag. Waarbij jongeren en schulden vaak centraal staan! Tijd om dat aan te pakken dus zodat je als jongeren bewust bent van welke invloed geld lenen kan hebben. 

Natuurlijk is het verleidelijk om een lening aan te gaan voor die nieuwe telefoon. Je krijgt een dure telefoon voor een relatief lage maandlast. Soms maar enkele tientjes. Maar je moet niet vergeten dat de looptijd vaak enkele jaren is. Waarbij je niet in de toekomst kunt kijken. 

Wat doet geld lenen met jongeren?

Zoals je misschien kunt voorstellen is geld lenen een groot probleem voor jongeren die er alleen maar de voordelen van zien. Maar niet weten welke invloed het op je leven kan hebben. Van een registratie bij het BRK zodat je minder hypotheek kunt krijgen tot het niet kunnen nakomen van de betaalverplichtingen met alle gevolgen van dien. Want je hebt uiteindelijk wel een overeenkomst getekend met allerlei voorwaarden en dus ook consequenties. 

Op een goede manier lenen.

Bestaat er dan zoiets als op een goede manier geld lenen? Je zou het bijna denken als je de meeste reclames moet geloven. Maar uiteindelijk is er maar een manier die echt werkt en je verder zal helpen. Deze manier noemen we sparen voor een aankoop zodat geld lenen niet meer nodig is. 

Bovendien krijgt een nieuwe telefoon door ervoor te sparen veel meer waarde. Omdat je er op heb moeten wachten, een weloverwogen keuze hebt gemaakt en vooral weet hoe duur een nieuwe telefoon of iets anders dat je wilt kopen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *